ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ - ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (4/2)

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΥΣΗ

ΣΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Αν, μετά τις 20 Σεπτέμβρη, κάποιοι θα έλεγαν ότι σε λίγους μόνο μήνες η κυβέρνηση Τσίπρα θα αντιμετώπιζε τη γενική κοινωνική κατακραυγή και η κοινωνία θα βρισκόταν, σχεδόν, σύσσωμη στους δρόμους, σίγουρα θα χαρακτηρίζονταν, τουλάχιστον, ως φαντασιόπληκτοι.

Και, όμως, όσα συμβαίνουν αυτήν την περίοδο ξεπερνούν και τους πιο σκληρούς και ευφάνταστους πολιτικούς αντίπαλους της κυβέρνησης.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν πάρει τα χαρακτηριστικά γενικευμένης αγροτικής εξέγερσης για την επιβίωση και προοπτική της αγροτιάς. Τέτοιες αγροτικές εξεγέρσεις σημειώνονται μια φορά στα 50 ή 100 χρόνια και αυτή η αγροτική εξέγερση μπορεί να αποκτήσει ιστορική σημασία, αν προσλάβει ένα ακόμα πιο σαφή δημοκρατικό αντιμνημονιακό προσανατολισμό και δώσει ώθηση σε μια νέα αντιμνημονιακή πορεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας.

Την ίδια ώρα πρωτοφανείς σε έκταση και δυναμισμό είναι οι κινητοποιήσεις όλων των επαγγελματικών – επιστημονικών στρωμάτων της χώρας ενάντια στα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, εξέλιξη που υποδηλώνει μια πρωτόγνωρη ριζοσπαστική πολιτικοκινηματική αφύπνιση των λεγόμενων μεσοστρωμάτων που φτωχοποιούνται.  

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Όλα δείχνουν ότι η γενική απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες της Πέμπτης , όχι μόνο θα είναι πετυχημένες αλλά θα πάρουν και το χαρακτήρα πολιτικού και κοινωνικού σεισμού ενάντια στην κυβέρνηση και το μνημονιακό πολιτικό τόξο , συνενώνοντας για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, με τα μικρομεσαία επαγγελματικά στρώματα των πόλεων και τη μικρομεσαία αγροτιά, σε ενιαίο μέτωπο.

Η γενική απεργία της Πέμπτης 4ης Φλεβάρη θα είναι ένας μεγάλος σταθμός που θα βάλει σε νέα ανατρεπτική τροχιά όλο το πολιτικό σκηνικό και τις πολιτικές εξελίξεις.  

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΣΚΛΗΡΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

Τα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης έχουν απέναντι τους ένα πρωτοφανές και συμπαγές κοινωνικό αγωνιστικό τείχος, ενώ το κουαρτέτο πιέζει ώστε αυτά τα μέτρα να γίνουν σκληρότερα και να επεκταθούν.

Η κυβέρνηση τελεί υπό πανικό και βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμμιά άλλη επιλογή: Ή θα πάρει πίσω όλο το ασφαλιστικό και φορολογικό πακέτο μέτρων ή θα πρέπει γρήγορα να τα μαζεύει και να φύγει από την εξουσία, πριν καταρρεύσει ολοσχερώς μέσα σε κλίμα γενικού εξευτελισμού και διασυρμού της ίδιας, των στελεχών και των στηριγμάτων της.

Από την άλλη η μνημονιακή «αντιπολίτευση» και κυρίως η Ν.Δ του Κυρ. Μητσοτάκη, διακατέχεται από πολιτική νευρικότητα και πλήρη πολιτική αμηχανία. Από τη μια δε θέλει να επωμιστεί το πολιτικό κόστος να στηρίξει ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα και από την άλλη βλέπει με τρόμο το ενδεχόμενο εκλογών, τις πιθανές αποσταθεροποιητικές για την μνημονιακή πορεία προεκτάσεις του αλλά και την τυχόν, ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.  

ΛΑΕ: Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Αυτήν την ώρα η Λαϊκή Ενότητα, μια δύναμη εκτός Βουλής, αποτελεί κατά «παράδοξο» τρόπο τη μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση στο μνημονιακό σύστημα, η οποία προβάλλει μια ρεαλιστική και ριζοσπαστική εναλλακτική αντιμνημονιακή απάντηση με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα και με την έξοδο από την ευρωζώνη και τη σύγκρουση με την Ε.Ε.

Η απόσταση του μνημονιακού πολιτικού μπλοκ από την κοινωνία τείνει να ξαναγίνει χάσμα και μπορεί να οδηγήσει στη δεύτερη κατάρρευση των μνημονιακών κομμάτων.

Αυτήν την ώρα η ΛΑ.Ε καλεί σε ένα μεγάλο ενιαίο μέτωπο όλες τις αριστερές προοδευτικές,πατριωτικέςδημοκρατικέςαντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας, από το ΚΚΕ έως δυνάμεις που διαφοροποιούνται από το νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτήν την ώρα κάποιοι στην Αριστερά πρέπει να εγκαταλείψουν τις τακτικές της περιχαράκωσης και της παραπομπής των «λύσεων» στο απώτερο μέλλον, τακτικές οποίες το μόνο που εξυπηρετούν είναι τη διαιώνιση της μνημονιακής λεηλασίας .

Αυτό το μεγάλο ενιαίο αριστερό προοδευτικό αντιμνημονιακό μέτωπο γίνεται σήμερα εθνική ανάγκη και μπορεί να καταστεί αυτήν την ώρα η αφετηρία μιας μεγάλης λαϊκής ανατροπής, την οποία έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα και η νεολαία για να ανασάνουν και να αποκτήσουν προοπτική.

 

© 2018 ● ΔΗΚΚΙ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ