Η ΔΥΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

του Γ. Εμμανουηλίδη

Συνεχίζεται εδώ και 27 μήνες ο εμφύλιος πόλεμος στην Συρία. Η Δύση από την πρώτη στιγμή στήριξε τους δεξιούς εθνικιστές ισλαμιστές ενάντια στο εθνικοαστικό σοσιαλιστικό Μπάαθ.

Ουσιαστικά υπάρχει συμμαχία των ιμπεριαλιστών της Δύσης με την πιο αντιδραστική πτέρυγα του Ισλάμ (μοναρχική Σαουδική Αραβία, μοναρχίες του Περσικού Κόλπου, επεκτατική , σωβινιστική Τουρκία.

Η Συρία έχει ισχυρό κρατικό τομέα στην οικονομία και είναι από τα πιο κοσμικά κράτη του Αραβικού Κόσμου. Όμως η Δύση με τεράστια υποκρισία πολεμά τον Άσσαντ για να ενισχύσει τους φανατικούς ισλαμιστές τους οποίους υποτίθεται εχθρεύεται. Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες βοήθησαν πολύ τους αντικαθεστωτικούς και έδωσαν αρκετά χρήματα και πληροφορίες στους εχθρούς της Συρίας του Άσσαντ. Βέβαια, η Συρία έχει πολύ καλές σχέσεις με τη Ρωσία, Κίνα, Κούβα, Βενεζουέλα, Βολιβία, Βιετνάμ και φυσικά με το Ιράν των σιϊτών. Γι αυτό αρκετοί ηγέτες της Δύσης θέλουν να ανατραπεί το συριακό καθεστώς, αδιαφορώντας για τις βαριές συνέπειες.

Ρωσία και Κίνα αρνήθηκαν να στηρίξουν στον ΟΗΕ πιθανή δυτική επέμβαση. Πρόσφατα η Ρωσία αποφάσισε να δώσει αμυντικούς πυραύλους S-300 στην Συρία. Οι S– 300 είναι πολύ αποτελεσματικοί γι αυτό το Ισραήλ απείλησε να τους χτυπήσει πριν μπουν σε λειτουργία! Παρατηρούμε το θράσος και την αναίδεια διαφόρων χωρών της Δύσης, που αντιμετωπίζουν την Συρία λες και δεν είναι ανεξάρτητο κράτος!

Πρόσφατα ο συριακός στρατός κέρδισε νίκες και κατέλαβε θέσεις των αντικαθεστωτικών.  Ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας Φαμπιάς (12 Ιούνη 2013) εξέφρασε την ανησυχία του και ζήτησε άμεση στρατιωτική ενίσχυση των αντικαθεστωτικών!

Και να σκεφθεί κανείς ότι ο γαλλικός αποικιακός στρατός είχε κάνει μεγάλες σφαγές το 1925-1926, όταν ξεσηκώθηκε ο συριακός λαός ενάντια στην καταπίεση της γαλλικής αποικιακής διοίκησης. Αλλά, όπως είναι γνωστό, ο δολοφόνος γυρνά πάντα στον τόπο του εγκλήματος.

Η Δύση παίζει με τη φωτιά! Ρωσία και Κίνα έχουν σήμερα ισοδύναμη πυρηνική ισχύ με ΗΠΑ – Αγγλία – Γαλλία, ενώ υπερέχουν σαφέστατα στη βαριά βιομηχανία (λόγω Κίνας). Η Δύση έχει 45 τρισεκατ.$ δημόσιο χρέος, 30 φορές περισσότερο από το 1,5 τρισεκατ.$ που έχουν Ρωσία και Κίνα μαζί. Δηλαδή η καταχρεωμένη Δύση κραδαίνει τα όπλα της για να επιβάλλει με το έτσι θέλω το καθεστώς της αρεσκείας της στην μία ή στην άλλη χώρα. Την ίδια στιγμή κανακεύει την Τουρκία που κατέχει παράνομα το 37% της Κύπρου και απειλεί την Ελλάδα στο Αιγαίο!

Η Αριστερά στην Ελλάδα – παίρνοντας αφορμή και από τον ιμπεριαλιστικό κυνισμό της Δύσης στο ζήτημα της Συρίας – πρέπει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για απομάκρυνση της χώρας μας από την ολέθρια γραμμή: «Η Ελλάς ανήκει στην Δύση!». Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον από το ΝΑΤΟ, ούτε πρέπει να είναι σύμμαχος της τουρκικής επεκτατικής ηγεσίας. Μόνο με την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας η Ελλάδα θα μπορέσει να λύσει και τα βαριά οικονομικά της προβλήματα.

                                                                                               

 

© 2018 ● ΔΗΚΚΙ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ