Αλ. Τσίπρας: Την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός

"Την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός" ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην συγκυβέρνηση, στη χθεσινή ομιλία του στο κλείσιμο του Φεστιβάλ Ν. ΣΥΡΙΖΑ την οποία παρακολούθησαν πολλές χιλιάδες Αθηναίοι κάθε ηλικίας. "Την ψήφο εμπιστοσύνης, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός. Και την δίνει ανοιχτά και καθαρά, μέσα από τις εκλογές. Αν θέλουν όντως ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης, αν έχει κάποιο νόημα γι' αυτούς η εμπιστοσύνη του λαού, ξέρουν το δρόμο:Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα" είπε.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν θα παίξει όπως προσδοκούν και όπως προεξοφλούν ορισμένοι με τους κανόνες του παιγνιδιού που οδήγησε στη σημερινή τραγωδία". "Εμείς θα αλλάξουμε τους κανόνες, είπε και προσθεσε:"Γι' αυτό το ξεκαθαρίζω: οι εκλογές δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας μεγάλης πορείας. Ξέρουμε ότι η πορεία αυτή θα είναι δύσκολη. Ξέρουμε ότι ορισμένοι θα αντιδράσουν. Από αυτούς που έχουν καλομάθει να έχουν τη εξουσία τσιφλίκι τους και το κράτος πελάτη τους.Αυτοί που τρέμουν στην ιδέα, να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να τους πει : «Το πάρτι τελείωσε. Από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν κανόνες και μοναδικό μας κριτήριο το συμφέρον του λαού και του τόπου.»

Αναφερόμενος στη διεθνή συγκυρία ο Αλ. Τσίπρας  είπε οτι "η Ευρώπη είναι σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Και απλώνονται μπροστά της τρεις βασικές επιλογές.Η πρώτη είναι η επιμονή στο δόγμα της κ. Μέρκελ.Η δεύτερη είναι η λογική της εθνικής αναδίπλωσης και του λαϊκισμού.Η τρίτη είναι η επιλογή και η στρατηγική της αριστεράς. Μιας αριστερά με σταθερές αρχές και αξίες, χωρίς όμως να περιχαρακώνεται στον εαυτό της, που αγωνίζεται για την Ευρώπη των λαών. Που ξαναφέρνει στο προσκήνιο τις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής. Χρειάζεται, λοιπόν, η Ευρώπη μια αριστερά που να επιδιώκει διαρκώς ευρύτερες συμπαρατάξεις και συσπειρώσεις γύρω από τα επίδικα της συγκυρίας..

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα κινήματα όπως αυτό των αγανακτισμένων, καθώς στην ομιλία χαιρέτισε και ο επικεφαλής του ισπανικου Podemos Πάμπλο Ιγγλέσιας

"Θέλω να σημειώσω, είπε ο Αλ. Τσίπρας, ότι αν ο Σύριζα είχε δει με καχυποψία το ξέσπασμα των αγανακτισμένων στην Ελλάδα, ενδεχομένως οι εξελίξεις να ήταν εξαιρετικά οδυνηρές και οι αποκρουστικές ιδέες του φασισμού να είχαν βρει εύφορο έδαφος ακόμα και μέσα σε αυτό το κίνημα.Η αριστερά πρέπει στα λαϊκά ξεσπάσματα να είναι παρούσα με τους ανθρώπους και τις ιδέες της.Όχι να τα κοιτάει από απόσταση και με καχυποψία.Ούτε για να τα καθοδηγεί αφ υψηλού, αλλά να μαθαίνει και να αλληλεπιδρά, μέσα στα κινήματα και στους κοινωνικούς αγώνες."

© 2018 ● ΔΗΚΚΙ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ