Μία γερμανίδα ιστορικός μιλάει για την Ελλάδα

Η Γερμανίδα ιστορικός Leonora Seeling αγαπάει πολύ περισσότερο την Ελλάδα από αυτούς που μας κυβερνούν και ειδικά από την υπουργό Παιδείας. Η Γερμανίδα ιστορικός αναγνωρίζει την συμβολή της χώρας μας στον ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης μέσω των απείρων λέξεων και εννοιών που χάρισε η χώρα μας σε όλον τον κόσμο. Κάτι που φυσικά προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας κάνει να ξεχάσουμε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με την κατάργηση των Αρχαίων!, με την εισαγωγή των ξένων γλωσσών από την 1η Δημοτικού!, με την καθιέρωση της αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας της χώρας μας! και χρησιμοποιώντας 'ανθρωποειδή τύπου Δραγώνα για την επιμόρφωση των παιδιών μας!

 

"H Γερμανίδα ιστορικός και συγγραφέας Leonora Seeling εξεγέρθηκε με τα επιτιμητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για την Ελλάδα, και ζήτησε να επιβληθεί ένας έκτακτος, πολιτιστικός φόρος για τη δημοσιονομική διάσωση της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, η καθηγήτρια, που έχει διδάξει σε γερμανικά και γαλλικά πανεπιστήμια ιστορία των μαθηματικών και της φυσικής, εξέδωσε ένα βιβλιαράκι σε μορφή...

 

αγόρευσης προς τους πολίτες, που φέρει τον τίτλο: «5 σεντ, ώστε να σώσουμε την Ελλάδα».

 

Η καθηγήτρια πρότεινε την επιβολή -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- ενός συμβολικού πολιτιστικού φόρου: όποιος χρησιμοποιεί σήμερα ελληνικές λέξεις να πληρώνει πέντε «ευτελή» λεπτά του ευρώ για κάθε μία από αυτές. Δηλαδή, μόλις ο Γερμανός πει Idee, ή ο Άγγλος ξεστομίσει idea, να κατακυρώνονται αμέσως 5 σεντ στον ελληνικό δημόσιο κορβανά. Το ίδιο για τις λέξεις "ψυχή", "δημοκρατία", "πολιτική", "μουσείο", "Ευρώπη", "ευρώ" και πάει λέγοντας.

 

Με πάθος και εμμονή αλλά και έκδηλη χαρά η κ. Ζέελινγκ υπολογίζει τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια που θα έμπαιναν στον άδειο ελληνικό "μπεζαχτά". Μάλιστα, είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί οφείλουν αυτόν το φόρο στην Ελλάδα, χωρίς τα πνευματικά και επιστημονικά επιτεύγματα της οποίας, δε θα υπήρχε σήμερα ούτε ευρωπαϊκός πολιτισμός, ούτε ευρωπαϊκή τεχνολογία.

 

Το δεύτερο ζητούμενο της Γερμανίδας συγγραφέως είναι να συμμαζευτούν οι γερμανικές γραφίδες, που με τόσο δασκαλίστικο ύφος έσπευσαν να καταδικάσουν την ελληνική πρακτική και την ελληνική νοοτροπία. Για το λόγο αυτό, υπενθύμισε πως δίπλα στην αφελώς απροκάλυπτη ελληνική διαφθορά -τη «δημοκρατική διαφθορά», όπως την αποκαλεί- βρίσκεται η μεγαλόσχημη και υποκριτική διαφθορά της γερμανικής οικονομίας αλλά και της πολιτικής.

 

Για το λόγο αυτό, η κ. Ζέελινγκ έκανε τη σύγκριση των αποδοχών ενός Έλληνα δημόσιου υπαλλήλου, μαζί με τις περικοπές του 10%, με το υψηλότερο επίδομα που -υπό ορισμένες προϋποθέσεις- παίρνει ο Γερμανός άνεργος, πρότεινε τη μείωση των ελληνικών αγορών γερμανικών όπλων κατά 50% και άλλα πολλά. Σύμφωνα δε με τη «ΝΒ», η Λεονόρα Ζέελινγκ, τα έκανε όλα αυτά, διότι απλά «είναι μια μορφωμένη Γερμανίδα, που της πάτησαν τον κάλο, επειδή της προσέβαλαν την Ελλάδα».

 

DEUTSCHE WELLE"

 

Λόγια μεγάλων πολιτικών...

'Χρειαζόμαστε μία παγκόσμια διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα!'

Γιώργος Παπανδρέου

 

'Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα πού μάς ανήκουν ώστε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια.'

Γιώργος Παπανδρέου

 

'Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ανέκαθεν φανατικός υποστηριχτής μία κοινωνίας πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής'.

Κώστας Σκανδαλίδης

 

'Ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό’.

Γιώργος Βουλγαράκης

 

'Κανένας συμβιβασμός, καμία ανοχή στη διαφθορά...'

Κώστας Καραμανλής

 

'Η αγγλική θα διδάσκεται από την 1η Δημοτικού γιατί είναι εγωκεντρικό τα παιδιά να μαθαίνουν μόνο ελληνικά'.

Θάλεια Δραγώνα

 

‘Η αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει η δεύτερη επίσημη γλώσσα της Ελλάδος’.

Άννα Διαμαντοπούλου

 

'Η ελληνική γλώσσα είναι μία μικρή γλώσσα'.

Θάλεια Δραγώνα

 

'H λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι απλά ένα think tank (δεξαμενή σκέψης).'

Άννα Διαμαντοπούλου

 

'Τα αρχαία ελληνικά είναι μία νεκρή γλώσσα'.

Θάλεια Δραγώνα

 

'Ναι στο σχέδιο ΑΝΑΝ για την Κύπρο'.

Γιώργος Παπανδρέου

 

'Η Ελλάδα και η Τουρκία θα συνεργάζονται για την παρουσίαση της ιστορίας στα σχολικά βιβλία'.

Γιώργος Παπανδρέου

 

'Στην Σμύρνη έγινε συνωστισμός. Ο ελληνισμός ποτέ δεν υπήρξε θύμα'.

Μαρία Ρεπούση

 

‘Ευχαριστώ τους Αμερικανούς (Ίμια)’.

Κώστας Σημίτης

 

'Θα πούμε στον ελληνικό λαό ότι την σημαία στα Ίμια την πήρε ο αέρας'.

Θεόδωρος Πάγκαλος

 

‘Αυτό το όνομα (Μακεδονία) σε 10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει’.

Κωσταντίνος Μητσοτάκης

 

'Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας θα περιορισθούν'.

Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα

 

Όσα είπε η Leonora Seeling για την ελληνική γλώσσα στα γερμανικά.

 

Sie heißt Leonora Seeling, ist eine deutsche Historikerin und Schriftstellerin und im Gegensatz zur Mehrheit ihrer Landsleute aufgebracht wegen der vorwurfsvollen Veröffentlichungen der deutschen Presse über Griechenland

 

Wie in den Beiträgen auf der Homepage der Deutschen Welle nachzulesen ist, hat Frau Seeling die Einführung einer Kultur-Sondersteuer für die finanzielle Rettung Griechenlands verlangt.

 

Wie ihre Veröffentlichungen zeigen, bedient sich Frau Seeling normalerweise nicht der griechischen Themen in Deutschland.

 

Sie hat allerdings auf deutschen und französischen Universitäten Geschichte der Mathematik und Naturgeschichte unterrichtet, hat Literatur herausgegeben, sie ist eine Griechenland-Kennerin, die jetzt mit der Herausgabe eines Buches sozusagen "explodiert" ist.

 

Ihr Werk, das von dem kleinen Verlag "Akiranda" (= Name der antiken Stadt Lykien) in Stuttgart herausgegeben wurde, ist in Form einer Ansprache an die Bürger verfaßt und trägt den Titel: "5 Cent, um Griechenland zu retten".

 

Es handelt sich jedoch - so die Veröffentlichugn - um eine bedingungslose, warme Verteidigung Griechenlands von einer deutschen Schriftstellerin ("γραφίδα = Schreibfeder").

Das habe ich dazu im Netz gefunden:

 

Leonora Seeling

 

"Griechenland ist weit mehr als die Summe seiner Teile."

Frei nach Aristoteles

 

© 2018 ● ΔΗΚΚΙ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ