Μύθοι και πραγματικότητες

Άρθρο του Γιώργου Ζαρέντη
Παρά του ότι,  σε παγκόσμιο επίπεδο, πληθαίνουν οι φωνές που προτείνουν στους Ευρωπαίους ηγέτες να αλλάξουν τη πολιτική τους για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η απληστία του διεθνούς τραπεζο – χρηματοπιστωτικού συστήματος με συνεργάτες τους κοντόφθαλμους και ίσως, αδύναμους κυβερνήτες. 
Παρά του ότι, αυτές οι φωνές ενισχύονται και από αξιωματούχους της Ε.Ε.  φέρνοντας  στο τραπέζι των συζητήσεων προτάσεις για διαφορετική πορεία και συμπεριφορά.
Παρά του ότι, τα αποτελέσματα των συνταγών που επιβάλουν σε κράτη – μέλη της ευρωζώνης με τις πρωτόγνωρες και αποικιακού τύπου δανειακές συμβάσεις και την εφαρμογή μνημονίων με πολλά επαχθή μέτρα δεν είναι τα επιδιωκόμενα και ωφέλιμα ούτε για τα κράτη ούτε για τους πολίτες.
Παρά ταύτα, το δίδυμο των ισχυρότερων οικονομιών στην Ευρώπη που εκφράζονται μέσω της κ. Μέρκελ και κ. Σαρκοζί, με τους χειρισμούς και τη στάση τους απέναντι στο πρόβλημα, δημιουργούν υπόνοιες και πολλούς προβληματισμούς.
Υπόνοιες για το αν στην όποια πρόταση - απόφαση τους, κυριαρχεί ή λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψη το Ευρωπαϊκό ωφέλιμο όπως οφείλουν και όχι το πρωτογενές ή δευτερογενές εθνικό όφελος που θα προκύψει από τις επιπτώσεις στον εργασιακό, οικονομικό και ιδιαίτερο στο τομέα της κυριαρχίας από μια βαθιά και μεγάλης διάρκειας ύφεση σε πολλά κράτη μέλη.
Προβληματισμοί δημιουργούνται,  για ευρωπαϊκές συνθήκες που βρίσκονται σε ισχύ και κατά πόσο αυτές μπορούν να υφίστανται ως έχουν ή αν θα πρέπει να τροποποιηθούν.
Το θέμα των συνθηκών, έχει πάψει να απασχολεί συγκεκριμένους κύκλους και υποτιθέμενους ιθύνοντες των ευρωπαϊκών θεμάτων. Έχει γίνει κτήμα του Λαού ο οποίος σιγά-σιγά αναδεικνύει τα αρνητικά των συνθηκών και τις ευνοϊκές διατάξεις για συγκεκριμένα κράτη της ευρωζώνης.
Έχουμε υποχρέωση, έχουμε χρέος, ως πολίτες και κράτος, στη κατάσταση που μας έχουν οδηγήσει και στο όνομα της μελλοντικής υπόστασης μας, να αμφισβητήσουμε, να ξεδιαλύνουμε μύθους και να δούμε την πραγματικότητα.
Έτσι θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε άποψη και στάση απέναντι σε όλα, προτάσσοντας το εθνικά ωφέλιμο και παραβλέποντας το ατομικά ευχάριστο.
Η επικαιρότητα είναι πλούσια και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε.
Είναι μύθος ή πραγματικότητα ότι, οι ισχυρότερες οικονομίες της Ε.Ε. μαζί με τους δορυφόρους τους, συνεργάζονται για την  βοήθεια και την προάσπιση των πιο αδύναμων οικονομικά κρατών, της ευρωζώνης και του ευρώ από τους κερδοσκόπους  του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, δυναμώνοντας έτσι  το ευρωπαϊκό όραμα;
Είναι πραγματικότητα ή μύθος ότι,  αυτό που αποκομίζουν τα εθνικά κράτη και κατακρατούν ως διαπίστωση οι λαοί,  είναι ότι μέρα τη μέρα προεξαρχούσης  της Γερμανίας επιδιώκεται  η ολοκληρωτική επικράτηση (σε επίπεδο οικονομίας και εθνικής κυριαρχίας) σε ολόκληρη την Ευρώπη;
Πόσο αναληθή ή αληθή είναι:  
α. αυτό  που δεν κατάφεραν στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με τα όπλα επιδιώκουν να το πετύχουν τώρα με τον οικονομικό πόλεμο που ζούμε.
β. θέλουν καθυποταγμένους λαούς και πλήρη έλεγχο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές των κρατών  γ. θέλουν ημερομίσθια Κίνας με τιμές προϊόντων Ευρώπης  
δ. θέλουν τον ουράνιο χώρο, τον επίγειο και το υπόγειο για κάθε μορφή ίδιας εκμετάλλευσης.
ε. η όποια βοήθεια προσφέρουν στα κράτη της ευρωζώνης συνοδεύεται από τοκογλυφικά – κερδοσκοπικά θέλω και ατελείωτους εκβιασμούς.
στ. ως πρώτο θύμα επέλεξαν τη Χώρα μας και για λόγους που έχουν να κάνουν με τη σθεναρότητα των αντιστάσεων που προβάλουν σε κάθε μορφής επιδιωκόμενη κατοχή αλλά προφανώς και επειδή βρήκαν προθυμότερους συνεργάτες για το έγκλημα που αποφάσισαν και βρίσκεται σε εξέλιξη.
ζ. υπάρχουν κόκκινες γραμμές σε ότι αφορά την έκπτωση στη πρακτική εφαρμογή της δημοκρατίας και πόσο σεβαστή γίνεται η βούληση των λαών.
Καλούμαστε με υπευθυνότητα και ωσάν τα προβλήματα να αφορούν το καθένα αποκλειστικά, να αναλύσουμε με ρεαλισμό όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν και να συνθέσουμε τη καλύτερη για τη κοινωνία και τη χώρα μας στάση.
Καλούμαστε επίσης, να δημιουργήσουμε άποψη και να παίρνουμε θέση δίπλα και μαζί με όλους αυτούς που λεν με ανιδιοτέλεια τα σύκα - σύκα και τη σκάφη – σκάφη, ως οφειλόμενο στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.


© 2018 ● ΔΗΚΚΙ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ