εμπόλεμη ζώνη

Άρθρο του Νίκου Μπουζάνη

ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ                                      

Καταλάβατε τις Αγορές! Πρέπει να είναι το νέο σύνθημα, κατ΄ αντιστοιχία με αυτό που είδαμε στις ΗΠΑ «καταλάβατε την Γουόλ Στριτ». Ποιες είναι αυτές οι περιβόητες διεθνείς Αγορές; Ποιοι τους έδωσαν το δικαίωμα και με ποιο τρόπο συγκέντρωσαν τόσο πλούτο, που μπορούν να δανείζουν όλα τα κράτη του κόσμου; Ο πλούτος που συγκέντρωσαν οι Αγορές (Τράπεζες) είναι παραπάνω από το σύνολο του παγκόσμιου ΑΕΠ. Τα κράτη αποτελούνται από λαούς που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι φτωχοί. Παράγουν όμως πλούτο, ο οποίος με δόλιο τρόπο (τοκογλυφικό) μεταφέρεται στις Αγορές , για να επιστρέψει ως δάνειο ξανά στους λαούς μέσω των Κρατών. Πότε οι λαοί θα αντιδράσουν οργανωμένα; Μήπως δεν γνωρίζουν  την δύναμή τους; Πρώτη κίνηση είναι να απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις του, να μην ξαναδανειστούν και να μην πληρώσουν τα δήθεν οφειλόμενα. Αν οι κυβερνήσεις δεν το δεχθούν, τότε να αλλάξουν τις κυβερνήσεις. Το κίνημα «είμαστε όλοι ΄Ελληνες» να μετατραπεί στο «είμαστε όλοι άνθρωποι και όχι αριθμοί». Η αλληλεγγύη των λαών είναι πιο δυνατή από τις Αγορές. Σήμερα αγωνίζονται όλοι μαζί για τους ΄Ελληνες και την Ελλάδα , αύριο όλοι για τους λαούς του κόσμου. Πρέπει να απαντήσουμε στις Αγορές ότι υπάρχουν και οι πανανθρώπινες και πολιτισμικές αξίες , οι οποίες είναι πιο ισχυρές και πάνω από τα κέρδη τους.

Οι Αγορές δεν είναι πανίσχυρες και παντοδύναμες . Είναι ευάλωτες και ανίσχυρες μπροστά στην μαζική λαϊκή λάβα. Η μαζική λαϊκή οργή είναι ακαταμάχητη και ανίκητη. Μόνο αυτή φοβούνται και τρέμουν  οι Αγορές και τα κυβερνητικά υποχείρια.

Η ιστορία έχει αποδείξει  ότι ποτέ οι Αγορές και οι ισχυροί του πλούτου και επικυρίαρχοι δεν νίκησαν λαούς οργισμένους.

Σήμερα βρισκόμαστε σε εμπόλεμη ζώνη. Οι λαοί εναντίον των Αγορών. Θα αφήσουμε τον εχθρό να μας νικήσει;

Τώρα είναι η ώρα της τελικής αντεπίθεσης των λαών. Λαοί ενωμένοι, ποτέ νικημένοι! Πρέπει να προλάβουμε πριν οι Αγορές προλάβουν και εναποθέσουν πάνω στα παιδιά μας την  ταφόπλακα. Να ενταφιάσουμε εμείς τις Αγορές πριν ενταφιάσουν αυτές το μέλλον των παιδιών μας.

Αν νικήσουν οι Αγορές, τότε θα έλθει η καταστροφή του πλανήτη και των λαών. Μην περιμένουμε κάποιοι να φθάσει η πυρά  δίπλα μας, για να τρέξουν σε βοήθεια. Εδώ και τώρα αλληλεγγύη μεταξύ μας , για να σωθούμε και να σώσουμε και αυτούς που ακόμη δεν δέχθηκαν πυρά και πιστεύουν ότι θα παραμείνουν στο απυρόβλητο. Τώρα πρέπει να σηκώσουν με κουρνιαχτό και να τις πνίξουμε. Ο κουρνιαχτός ενοχλεί τις Αγορές και ταυτόχρονα ξυπνάει άλλους, που «κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου» και που νομίζουν ότι κάποιοι άλλοι θα σβήσουν τη φωτιά, κάποιοι άλλοι ότι είναι μακριά και δεν θα φθάσει σ΄αυτούς.

΄Εχουμε τα όπλα για την αφύπνιση. Είναι το διαδίκτυο που προσφέρει άμεση πληροφόρηση. Οι επικυρίαρχοι δημιούργησαν και ενισχύουν την παγκοσμιοποίηση των Αγορών, των τραπεζιτών , των μονοπωλίων και των πολυεθνικών. Εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε την παγκοσμιοποίηση των λαών της Αλληλεγγύης, της Αντίστασης της επίθεσης και της Ανατροπής αυτών, για να γίνουν οι λαοί κυρίαρχοι.

΄Ηρθε η ώρα που θα στρέψουμε τον αέρα και τη φωτιά προς τις Αγορές και τις κυβερνήσεις μας που τις υπηρετούν. Οι δυνάμεις της Αριστεράς ανά τον κόσμο, πρέπει να συνεργασθούν και να πρωτοστατήσουν για την ενίσχυση του κινήματος , που θα δώσει την τελική μάχη για την νίκη. Για να επιστρέψουν στον πλανήτη οι Πανανθρώπινες αξίες και οι μαγικές λέξεις Αρετή , Ελευθερία, Δημοκρατία του Σωκράτη , του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.

                                               

                                                  Νίκος  Μπουζάνης (Φοροτεχνικός)

                                        Γραμματέας Π.Σ. ΔΗΚΚΙ-Σοσιαλιστική Αριστερά

                                           Μέλος της Εκτελ. Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

© 2018 ● ΔΗΚΚΙ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ