πανστρατία για απελευθέρωση και υπεράσπιση του λαου

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

(Χαιρετισμός του ΔΗΚΚΙ στο Συνέδριο της Κ.Ο.Ε.)

Η χώρα μας βιώνει τις επιπτώσεις της μεγάλης κρίσης του καπιταλιστικού συ-στήματος που ξέσπασε το 2.008 με έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο.

Υφίσταται μια σφοδρή επίθεση ιμπεριαλιστικής εισβολής και ξένης κατοχής από την «Ιερά Συμμαχία» ΗΠΑ - Ε. Ένωσης. Επίθεση η οποία γίνεται στο όνο-μα του ΕΥΡΩ, της ΟΝΕ και των αναγκών του χρηματιστικού - τοκογλυφικού κεφαλαίου της Δύσης και υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής άρ-χουσας τάξης και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της τελευταίας 20-τίας. Επίθεση η οποία έχει φέρει τη χώρα στα πρόθυρα μιας ιστορικών δι-αστάσεων εθνικής καταστροφής με πρώτο θύμα τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Η Ελληνική άρχουσα τάξη και το πολιτικό σύστημα της τελευταίας 20-ετίας θέλοντας να διατηρήσουν την συνέχεια του ΕΥΡΩ και μαζί του την συνέχεια των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων ακολουθούν τον δρόμο του δοσιλο-γισμού παραδίδοντας τους Έλληνες εργαζόμενους, τον εθνικό και δημόσιο πλούτο και το μέλλον του τόπου στο Δ΄ οικονομικό ΡΑΪΧ της Γερμανίας και των «αγορών».

Ωστόσο, τρέμουν μπροστά στην διαφαινόμενη μαζική αντίδραση του λαού και κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην ξαναβγεί στις πλατείες αρχής γενομένης από την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Επεξεργάζονται και το σενάριο των εκλογών προκειμένου να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, να εκτονώσουν και να ελέγξουν τη λαϊκή οργή.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και εν΄ όψει πιθανών εκλογών πιστεύουμε ότι η Αριστερά οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία συγκρότησης ενός Λαϊκού Πα-τριωτικού Μετώπου το οποίο μπορεί να εκφραστεί εκλογικά με κοινό Ψηφο-δέλτιο όλων των συνεπών Αντιμνημονιακών δυνάμεων που αντιπαρατίθενται στον τρικομματισμό και την κεντροαριστερά.

Πιστεύουμε ότι η Αριστερά καλείται σήμερα να συγκροτήσει ένα ασυμβί-βαστο Νέο ΕΑΜ για μια άλλη κυβέρνηση στον τόπο και μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς της Ευρώπης.

Καλή επιτυχία στο Συνέδριό σας

© 2018 ● ΔΗΚΚΙ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ