«Μαδάν τη μαργαρίτα»

ΑΡΘΡΟ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΥΖΑΝΗ

Η τύχη της χώρας κρέμεται στο «μάδημα της μαργαρίτας»: «Μ΄αγαπάει , δεν μ΄αγαπάει»! Δυόμιση χρόνια τώρα «μαδάν τη μαργαρίτα», αν θα βγει η χώρα από το ΕΥΡΩ ή δεν θα βγει! Θα πτωχεύσει ή δεν θα πτωχεύσει! Θα σωθεί ή δεν θα σωθεί!

Οι κυβερνήσεις των Ευρωπαϊκών χωρών, οι διορισμένοι ΄Ολι Ρεν και Σία και οι Ελληνικές Κυβερνήσεις παίζουν με την «μαργαρίτα», για την τύχη ενός ολόκληρου λαού και μιας χώρας με τόση ιστορία. «Μαδάν τη μαργαρίτα» πάνω από τα πτώματα αυτών που αυτοκτονούν, πάνω από τον ανυπόφορο πόνο και την εξαθλίωση ενός λαού. Αδιαφορώντας για την μοναδική ιστορία αυτής της χώρας και του λαού της.

«Μαδάν τη μαργαρίτα» τυχαία ή γιατί τους αρέσει; Δεν νομίζω. Τίποτε δεν είναι τυχαίο, αλλά είναι καλά σχεδιασμένο. Υπάρχει στόχος με ωφέλεια κάποιων. Αλλά ποιών; Κάποιοι αφελείς θα μας πούνε ότι βλέπουμε φαντάσματα και οράματα. Θα τους απαντήσουμε ότι ίσως είναι οι ίδιοι εντός του σχεδίου. ΄Οποιος ξέρει ελάχιστα από οικονομία, γνωρίζει ότι μια οικονομία, όσο ισχυρή και αν είναι, μπορεί να πτωχεύσει μόνο και μόνο όταν αμφισβητείται , όταν σπέρνουν πανικό και όταν μπαίνει το δίλλημα αν θα βγει ή δεν θα βγει από το ΕΥΡΩ. ΄Εχουμε την σπορά και τον θερισμό . Σπέρνεις φόβο , θερίζεις τρόμο-θύελλες . Όλα είναι θέμα ψυχολογίας της Αγοράς. Η εσωτερική υποτίμηση είναι αποτέλεσμα ενός σχεδίου.

Υπάρχει λοιπόν σχέδιο για πτώχευση της χώρας μας και του λαού μας και αυτοί που σχεδιάζουν αποβλέπουν σε μεγάλα οφέλη. Σε τι μπορεί να ωφεληθούν; ΄Ελα ντέ! Τι έχει η χώρα μας, που μπορεί να τους είναι χρήσιμο και κερδοφόρο; Τι κάνει «νιάου-νιάου στα κεραμίδια»; Ο ορυκτός πλούτος , τα πολύτιμα μέταλλα, ο χρυσός, τα μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που θέλουν να τα πάρουν όλα στην «ξευτίλα». Kάποιοι θα πούνε σιγά τα σπουδαία κοιτάσματα και ότι είμαστε φτωχοί και αυτό είναι όλο. Το λένε όλοι μαζί άλλωστε: οι κυβερνήσεις, κάποια κόμματα του κρυφοσυστήματος και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Η πλειοψηφία του λαού παρασύρεται εύκολα , πιστεύει και στηρίζει τους υπηρέτες του συστήματος , των τραπεζιτών, των αγορών ,των συμφερόντων που στρέφονται κατά της χώρας μας και ολόκληρου του λαού μας.

Για μια φορά ακόμη ο λαός μας έπεσε στην παγίδα του φόβου και του εκβιασμού. Όχι δεν ψήφισε σοφά,όπως συνήθως μας λένε κάποιοι, αλλά ψήφισε χαζά. Εκβιάστηκε, τρομοκρατήθηκε και ψήφισε τους δυνάστες του (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Αυτούς που θα τον σπρώξουν πιο βαθιά στο βυθό. Αντί να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της Αλλαγής στην εξουσία, για να αλλάξει η ζωή τους. Για να τεθούν τα θεμέλια για να σταματήσει η πείνα και η φτώχεια. Για να μην ξαναδούμε τους συνανθρώπους μας να κοιμούνται στα παγκάκια και να ψάχνουν στα σκουπίδια. Τώρα όμως θα θερίσουμε όλοι μαζί ότι σπείρανε κάποιοι από εμάς στην κάλπη.

Όμως πρέπει να εξετάσουμε τα αποτελέσματα της «μαργαρίτας». ΄Οσο «μαδάν τη μαργαρίτα» για την χώρα μας , τόσο θα πτωχεύουμε. Κανείς δεν θα μας εμπιστεύεται. Κανείς δεν θα επενδύσει ούτε ένα ΕΥΡΩ, για να κινδυνεύει να το χάσει και άρα είμαστε καταδικασμένοι, όσο παραμένουμε στο δυτικό νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξης. Αν βγούνε όλες μαζί οι Αγορές και οι Κυβερνήσεις της Ε.Ε., των ΗΠΑ,της Ρωσίας , της Κίνας κ.ά. μόνο για ένα μήνα και δηλώνουν διαρκώς ότι π.χ. η Γερμανία θα πτωχεύσει, να είστε σίγουροι ότι θα πτωχεύσει.

΄Αρα όποια χώρα βάλουν στόχο οι Αγορές για φτωχοποίηση , έχοντας ως βοηθό τους τις συμβιβασμένες κυβερνήσεις των διαφόρων κρατών , σίγουρα τα καταφέρνουν μέσα απ΄αυτό το σύστημα που έχουν χτίσει. Ο μοναδικός δρόμος διάσωσης , είναι να βγούμε έξω από το σύστημά τους, για να μην μπορούν να μας ελέγξουν. Ένα σημαντικό μέσον του συστήματος που μας ελέγχει είναι και το ενιαίο νόμισμα. Θέλεις το Ευρώ; Σκύψε! Το θέλεις πολύ το Ευρώ; Σκύψε ακόμη πιο πολύ! Δεν έχουμε αντίρρηση να πάμε σε μια Ευρώπη των λαών της Αλληλεγγύης , με πολιτική ένωση, με δημοσιονομική ένωση , με οικονομική ένωση, με κοινωνική, πολιτισμική και οικολογική ένωση. ΄Αλλωστε έχουμε σαφέστατα ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Για την νομισματική όμως ένωση, θέτουμε κάποιους όρους και προϋποθέσεις. Αν υπάρχουν όλες αυτές οι προϋποθέσεις ένωσης των λαών, ας μείνουμε και στην νομισματική ένωση. Αλλά όσο δεν μπαίνουν τα θεμέλια για μια τέτοια ένωση, πρέπει να εξετάσουμε και μια εναλλακτική πρόταση. Για πόσα χρόνια ακόμη «θα μαδάν τη μαργαρίτα»; ‘Οσα χρόνια τους συμφέρει μέχρι να μας βιάσουν. Ο μόνος δρόμος να προλάβουμε τον βιασμό είναι να αντιδράσουμε. Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά μίλησε για Πλάν Β και ότι το Ευρώ δεν είναι φετίχ και μας γέμισε πατριωτισμό και ενθουσιασμό. Ας εξετάσει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, οδεύοντας προς την κυβέρνηση και απλές εναλλακτικές λύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ελπίδα για το λαό και τη χώρα.

Γνωρίζω πόσο σοβαρά και υπεύθυνα διαμορφώνεται το πρόγραμμα εξουσίας.Είναι η μοναδική ευκαιρία για το λαό μας σήμερα. Για να σταματήσουν να «μαδάν τη μαργαρίτα» , πτωχεύοντας τη χώρα μας και εξαθλιώνοντας τον λαό μας. Μόνη λύση ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και την ΑΛΛΑΓΗ.

Νίκος Μπουζάνης

Μέλος Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ

Γραμματέας Σοσιαλ. Αριστεράς (ΔΗΚΚΙ)

© 2018 ● ΔΗΚΚΙ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ