Αιδώς Αγύρτες και Αχρείοι !

Άρθρο Νίκου Μπουζάνη
Ως που θέλετε να φθάσετε το λαό και τη χώρα, για να νοιώσετε επιτέλους οίκτο και ντροπή; Πόσο πρέπει να τιμωρηθεί ο λαός για να ξεπληρώσει τα λάθη σας; Πόσα μνημόνια μέτρων θα περάσουν ακόμη, ως οδοστρωτήρες, πάνω από τα πτώματά μας, για να ευχαριστηθούν και να ικανοποιηθούν  επιτέλους η κ. Μέρκελ και η παρέα της;
Μας «ρουφάνε» τον ιδρώτα και το αίμα, για να ξεπληρώσουμε το αμάρτημά μας, επειδή είχαμε την ατυχία  να μας κυβερνούν τα τελευταία 15-20 χρόνια οι πιο αχρείοι και  αγύρτες πολιτικοί.  Μας καταχρέωσαν, μας καταλήστεψαν , βγάλαν τα κλεμμένα  στο εξωτερικό αφορολόγητα, μας πτώχευσαν και  μας παρέδωσαν εμάς και τα παιδιά μας «βορά» στις αδίσταχτες και αχόρταγες αγορές των μεγαλοτραπεζιτών. Μας βάλανε στο ευρώ με σημαδεμένα χαρτιά. Αυτοί που έχουν σημαδέψει τα χαρτιά της τράπουλας πάντα κερδίζουν και αποκτούν πλεονάσματα, οι δε υπόλοιποι  χάνουν και έχουν ελλείμματα. Τζόγος είναι η Ευρωζώνη. Κάποιοι χάνουν και κάποιοι κερδίζουν. Απλώς γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιοι θα κερδίζουν και ποιοι θα χάνουν.
Πού είναι ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Γιωργάκης; Γιατί εξαφανίσθηκαν και δεν μιλάνε; ΄Επραξαν το καθήκον τους , όπως ακριβώς σήμερα το πράττει η εσωτερική Τρόϊκα (Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης), οι οποίοι  μόλις εξοφλήσουν τα γραμμάτια καταστροφής θα παραδώσουν τη σκυτάλη σε άλλους «κατασκευασμένους», για τη συνέχιση της βρώμικης δουλειάς προς όφελος των Αγορών και  θα εξαφανισθούν. ΄Εχουν όλα τα μέσα, για να εξασφαλίσουν την ομαλή πορεία προς την καταστροφή.΄Ολο το κρατικό σύστημα, τον μηχανισμό καταστολής, τα ΜΜΕ και τα λεγόμενα «παπαγαλάκια-έγκριτους»  δημοσιογράφους. ΄Ολοι είναι στο κόλπο, για να αλυσοδέσουν τον λαό και τη χώρα. Σκέφτονται ότι σε αυτή τη μικρή χώρα,  η οποία έχει τόσο μεγάλο πλούτο,  πρέπει να βρεθεί τρόπος να τον αρπάξουν.
Αυτοί που σχεδιάζουν όλα αυτά,  γνωρίζουν ότι η χώρα μας έχει μεγάλο πλούτο, ο οποίος πολλαπλασιάζεται αν ανακηρυχθεί και οριοθετηθεί η  υφαλοκρηπίδα και η Α.Ο.Ζ., δικαιώματα που απορρέουν από το  Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας. Είναι απορίας άξιο, γιατί η χώρα μας δεν διευθέτησε αυτό το αναφαίρετο δικαίωμά της και είναι ακόμη μεγαλύτερη η απορία μας , όταν ακούμε από τις συμβιβασμένες κυβερνήσεις μας ότι  οι ποσότητες  φυσικού αερίου και πετρελαίου θα είναι λίγες και δεν αξίζει τον κόπο, την ώρα μάλιστα που  αρκετοί επιστήμονες  μιλάνε μετά βεβαιότητας για πάρα πολύ μεγάλες εκμεταλλεύσιμες ποσότητες. Μήπως είμαστε παράλογοι; Ζητάμε κάτι περισσότερο απ΄ ότι δικαιούμαστε ως χώρα; Σεβασμό ζητάμε των δικαιωμάτων μας, των συμβόλων μας, της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας και των συνόρων μας, όπως εμείς σεβόμαστε αντίστοιχα όλα αυτά , για τις δικές τους χώρες.
Δεν φοβάται  η μικρή Κύπρος , η οποία προχωράει στις έρευνες και στην εξόρυξη αδιαφορώντας για τις τουρκικές απειλές. Η Ελλάδα φοβάται πραγματικά τις ίδιες αστήριχτες απειλές; Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο περίεργο και αντ΄αυτού μας προβάλουν τον φόβο; Όταν έχεις κατοχυρωθεί από τις Διεθνείς Συνθήκες περί δικαίου της θάλασσας, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε. Όλα είναι παραμύθια για να αποκοιμηθεί ο λαός, να γίνουν πρώτα τα ανάλογα ξεπουλήματα και οι συμβιβασμοί και μετά πλέον δεν θα υπάρχει φόβος, αφού πια δεν θα υπάρχει πλούτος. Θα έχει παραχωρηθεί ένα μέρος στην Τουρκία, ένα άλλο στις ΗΠΑ και ένα άλλο  στη Γερμανοευρώπη, στους οποίους θα  έχουμε και  υποχρέωση , αφού θα μας προστατεύουν και θα μας φροντίζουν ως «φτωχούς συγγενείς». ΄Ετσι θα έχουμε μια πλούσια χώρα με εξαθλιωμένο λαό, γιατί ο πλούτος θα πηγαίνει αλλού. Γι αυτό μας αλυσοδέσανε στην Ευρωζώνη, με ένα νόμισμα που συνεχώς θα μας οδηγεί σε πτώχευση , συνεχώς θα χρωστάμε και θα παρακαλάμε μια ολόκληρη ζωή να μας «κουρεύουν». Για να μας χρησιμοποιούν και να εκμεταλλεύονται τον μεγάλο πλούτο της χώρας μας ανεμπόδιστα, προς όφελος τους, πετώντας και σε εμάς, που και που,  ένα «κοκαλάκι».Θα είμαστε «μπανανία και κογκολέζοι» αλλά με ευρώ.
Δεν πρέπει να επιρρίπτουμε τις ευθύνες μόνο στις Αγορές, στους διεθνείς τραπεζίτες ή στις κυβερνήσεις ξένων μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Γερμανία κλπ). Τι κάνουν οι κυβερνήσεις μας τόσα χρόνια; Υπακούουν και συμβιβάζονται με αυτούς, προσθέτοντας επιπλέον φτώχεια στον περήφανο λαό μας. Ο κ. Σαμαράς λέει: «θα πάρω τα  μέτρα», που του προστάζουν οι κ. Τόμσεν και Σία «και ας πέσω». Κι αν πέσει , τι θα συμβεί; Τι έπαθε ο Σημίτης, ο Καραμανλής και ο Γιωργάκης; Μια χαρά περνάνε. Τα μέτρα όμως τα υφίσταται ο λαός μας. Κάνουν όμως όλοι τους ένα μεγάλο λάθος. Δεν αντέχει άλλα βάρη ο λαός , θα αποτινάξει τον ζυγό μονομιάς και αυτοί θα «τρέχουν να κρυφτούν». Κάποιοι άλλοι ηγέτες άλλων λαών που κάνανε τα ίδια δεν πρόλαβαν να κρυφθούν και δεν πρόλαβαν να χαρούν τα «αργύρια». Στην χώρα μας από καιρό σιγοβράζει η αντίδραση και είναι η ώρα να πεταχτεί το καπάκι. Ο λαός θα αντιδράσει και θα πάρει παραμάζωμα έλληνες και ξένους κατακτητές. «Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαίς», γιατί άλλωστε «πάλι δικά μας θα  ‘ναι»! Αλλοίμονο στους προδότες του λαού, στους συμβιβασμένους και στους προσκυνημένους.
Εδώ και τώρα χρειάζεται ένα κίνημα ισχυρό και μια ισχυρή πολιτική καθοδήγηση , που θα πάρει τα ηνία της χώρας  στα χέρια της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια λύση. Πρέπει όμως να παραμείνει αντισυστημικός, ριζοσπαστικός, κινηματικός και πατριωτικός. Να αφήσει τα  στρογγυλέματα , τις συστημικές παραχωρήσεις, τις υποχωρήσεις στο μεγάλο αντίπαλο των Αγορών. Πρέπει να ακολουθήσει άλλο δρόμο, έξω από το ευρώ της φυλακής, έξω από το σύστημα, έξω από τα μεγάλα συμφέροντα. Πρέπει να φωνάξει δυνατά ότι ο πλούτος της χώρας μας ανήκει στον περήφανο λαό μας. ΄Ολες οι διαφορές με τους γείτονες πρέπει να λυθούν με βάση τις Διεθνείς Συνθήκες, είτε αφορούν αέρα, είτε ξηρά, είτε θάλασσα. ΄Ετσι θα εμπεδώσουμε και θα αναβαθμίσουμε τους δεσμούς και τη φιλία των λαών.
Η ανακήρυξη και η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ είναι υποχρέωσή μας και καθήκον για τις επόμενες γενιές. Σ΄ εμάς έλαχε ο κλήρος. Η δική μας γενεά ευθύνεται βάζοντας στην χώρα και στον λαό μας θηλιά στον λαιμό. Εμείς έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να κόψουμε την θηλιά, για να μην πνίξει τα παιδιά μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση μπορεί να το κάνει πράξη, μόνο με επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα, με  αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου, με εθνικοποίηση των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών, με διαγραφή του Δημοσίου χρέους και να γίνει έτσι η επανεκκίνηση της οικονομίας και να οδηγήσουμε τον λαό μας στην ευημερία.
Εμπιστοσύνη λοιπόν στο νέο υπό διαμόρφωση ριζοσπαστικό, αντισυστημικό και πατριωτικό ΣΥΡΙΖΑ, για να σωθεί ο λαός και η χώρα.  Να πετάξουμε έξω όλους αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ και να κάνουμε μια νέα αρχή.
Αιδώς  Αγύρτες και  Αχρείοι !

Nίκος Μπουζάνης
Φοροτεχνικός

© 2018 ● ΔΗΚΚΙ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ