Όταν η Αυγή κάνει πλάτες στα εγκλήματα του Χριστόφια και στο (κυπριακό) μνημόνιο

Προσοχή!Ζητάμε συγνώμη, το άρθρο δεν ανήκει στον Π. Τουμανίδη όπως εκ παραδρομής δημοσιεύσαμε.Ταυτόχρονα, θέλουμε να δηλώσουμε ότι, ανεξάρτητα από την κριτική που κάνει, διαφωνούμε με τους οξείς και πολιτικά αδόκιμουςχαρακτηρισμούς που περιέχει.

Από τον Παύλο Τουμανίδη
Εμετικό ήταν δημοσίευμα της Κυριακάτικης Αυγής, που υπέγραφε ο Σταύρος Λαπατσιώρας με τίτλο Η Κύπρος διαπραγματεύεται σθεναρά την ένταξή της στο μνημόνιο. Ανήκει και αυτό στην απίστευτη εκστρατεία υπαγωγής της Κύπρου στην κηδεμονία της Τρόικας, ηοποία συντελείται μέσω ενός οργίου ψευδολογίας, διπροσωπίας απροκάλυπτης εξαπάτησης -της ίδιας κοπής με την κυβερνητική Χαραυγή, που εξυμνεί το «λαϊκό κίνημα» την ίδια στιγμή που το ΑΚΕΛ υποκλίνεται σε κερδοσκόπους και νέο-αποικιοκράτες, ή με τα ψεύτικα δάκρια του Χριστόφια, που έχουν προκαλέσει τον παγκόσμιο γέλωτα.
Το άρθρο κινείται στην αυτή γραμμή, και αναρωτιέται κανείς πως κατάφερε να δημοσιευθεί σε μια εφημερίδα που κατά τα άλλα ξιφουλκεί εναντίον των μνημονιακών. Έτσι, σ' ένα όργιο παραπληροφόρησης και ψεμμάτων, λέει για την κυβέρνηση που χαντάκωσε την Κυπριακή οικονομία: «Παρά τις σημαντικές δυσκολίες που θέτουν σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση τέτοια στοιχεία και συνεκτιμώντας την επιμονή όλων των νεοφιλελευθέρων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στη Κύπρο για μεγαλύτερες παραχωρήσεις, περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις, η κυπριακή κυβέρνηση διεξήγαγε και διεξάγει ακόμη μία διαπραγμάτευση τα αποτελέσματα της οποίας μέχρι αυτό το σημείο που βρισκόμαστε είναι σημαντικά».
Μάλιστα! Αυτά έχει να πει η Αυγή για έναν πρόεδρο ο οποίος παρέλαβε πλεονασματικό κράτος και απειλεί ν' αφήσει πίσω του μια χρεοκοπημένη κοινότητα. Για το κύριο υπεύθυνο του εγκλήματος στο Μαρί, που μεταξύ άλλων προκάλεσε και σημαντική οικονομική κάμψη. Για τον πρόεδρο που καθόταν άπραγος και έβλεπε από τον κυβερνητικό τιτανικό το παγόβουνο να έρχεται,  ενώ έκανε ρουσφέτια και πλάτες στο Βγενόπουλο να προχωρήσει στην καταστροφική του εμπλοκή στις κυπριακές τράπεζες.
Τίποτα απ' όλα αυτά δε θυμάται η Αυγή, και το μόνο που έχει να πει για τη γενική κατακραυγή που έχουν προκαλέσει οι πράξεις και στρουθοκαμηλισμοί ενός κατά γενική ομολογία γελοίου, είναι ότι «Στις εκλογές του Φεβρουαρίου στην Κύπρο στριμώχνονται οι ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού να ασκήσουν κριτική στην κυπριακή κυβέρνηση επειδή πέτυχε πολλά για τον λαό - επειδή εμπόδισε τις νεοφιλελεύθερες απαιτήσεις ασκώντας πολιτική από μια πολύ δύσκολη θέση».
Μάλιστα! Οι «ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού» και ο μνημονιακός Αριστερός πρόεδρος Καταστρόφιας. Να τα χαίρονται εκεί στην Αυγή τα ήθη της κατάπτυστης προπαγάνδας. Να χαίρονται και την διπροσωπία τους σε ό,τι έχει να κάνει με την Κύπρο, όπου συστηματικά στηρίζουν και προωθούν την πολιτική της νέο-αποικιοκρατίας, των επικυρίαρχων και των δήμιων του κυπριακού ελληνισμού με «ανθρώπινο, προοδευτικό πρόσωπο».