ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΤΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

     Μεγάλη συσπείρωση των προοδευτικών- πατριωτικών δυνάμεων δημιούργησε η υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα στην Κύπρο , που αν και δεν πάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών , συγκέντρωσε το σημαντικό ποσοστό για τα Κυπριακά δεδομένα, του 25%.

    «Αυτό είναι μόνο η αρχή, η πορεία τώρα αρχίζει» υπογράμμισε ο κος Λιλλήκας καταχειροκροτούμενος από υποστηρικτές του. Δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει την εντολή που του ανέθεσαν με την ψήφο τους οι πολίτες .

    «Θα στηρίξουμε» είπε «κάθε πολιτική που προασπίζεται την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και κάθε πολιτική που προασπίζεται τα Εθνικά μας συμφέροντα και αντιστέκεται σε επιβουλές των ξένων. Πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον της πατρίδας μας και εκχωρούν τον εθνικό μας πλούτο και βρίσκονται στην λογική των μονομερών υποχωρήσεων, θα μας βρούν δυναμικά μπροστά τους» κατέληξε .

    Ο κος Νίκος Αναστασιάδης παρά την ανοιχτή παρέμβαση της κας Μέρκελ , της Ε.Ε. αλλά και του ντόπιου πολιτικού κατεστημένου, δεν κατάφερε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο , όπως επεδίωκε συγκεντρώνοντας το 45,46%. Ενώ η υποψηφιότητα του κου Μαλά , που υποστηριζόταν από το ΑΚΕΛ συγκέντρωσε μόνο το 26,9% πληρώνοντας την πολιτική του απερχόμενου προέδρου  με την προσφυγή στο ΔΝΤ και τη στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ-Ισραήλ στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων .

   Το ΔΗΚΚΙ συγχαίρει το Γιώργο Λιλλήκα και τον κυπριακό λαό , για την συσπείρωση που πέτυχε στον ίδιο και στην ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ.

         

                                                                                                          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

© 2018 ● ΔΗΚΚΙ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ