Κλιματική αλλαγή: Ίσως η πιο επιτυχημένη επιστημονική απάτη

Ημερομηνία: 18.11.2010
Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy/

 

 

Το παιχνίδι είναι παλιό, το είχε παίξει και η Θάτσερ τη δεκαετία του  ’80, ενώ μια δεκαετία αργότερα το επανέφερε στη μόδα ο Αλ Γκορ. Καθώς άπαντες  μας βομβαρδίζουν με την «πράσινη ανάπτυξη», μήπως θα έπρεπε να ακουστεί και η  άλλη άποψη; Αυτή συνοψίζεται κάτω από την επονομασία…  «Climategate».


ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Μόλις πρόσφατα ο διακεκριμένος  Αμερικανός καθηγητής Φυσικής Χάρολντ Λούις, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, παραιτήθηκε από την Ένωση Αμερικανών Φυσικών(APS), καταγγέλλοντας ότι η υπηρεσία  εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και κάνοντας τη δήλωση-βόμβα, πως το πόρισμα για  την κλιματική αλλαγή είναι «η πιο επιτυχημένη επιστημονική απάτη που έχω δει σε  όλη μου τη ζωή σαν Φυσικός». Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι διαγωνίζονται για το  ποιος θα είναι πρωταθλητής οικολόγος. Ταυτόχρονα, ο Ομπάμα εμφανίστηκε στην  παράσταση της Κοπεγχάγης με μεγαλοστομίες, χωρίς καμία ουσία, πέραν της  καλλιέργειας του τρόμου που οδηγεί στην αγορά εναλλακτικών προϊόντων, τροφίμων,  φωτοβολταϊκών και κυρίως στην επιβολή νέων φόρων. Είναι απολύτως κατανοητό να  συμβαίνει όλο αυτό, αφενός μεν διότι μιλάμε για εμπόριο, αφετέρου διότι οι  πολιτικοί είναι επαγγελματίες. Όμως τι λένε πραγματικά οι επιστήμονες; Στην  περιοχή μας, μια πρώτη επιστημονική ανάλυση της επιχείρησης «Κλιματική Αλλαγή»  βρίσκεται στο άρθρο «Η υστερία των κλιματικών αλλαγών και οι επιπτώσεις της στην  παγκόσμια οικονομία» του ομότιμου καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνη Φώσκολου.  Μια ανάγνωση του συγκεκριμένου κειμένου θα σας βοηθούσε πολύ.

Αν δεν σας είναι αρκετό, τότε ίσως βοηθήσει το  Ευρωπαϊκό Ίδρυμα (Τhe European Foundation) που εξέδωσε ένα κείμενο περίπου 4.500  λέξεων, στο οποίο περιλαμβάνει 100 λόγους που αποδεικνύουν ότι η κλιματολογική  αλλαγή είναι φυσική και δεν προκαλείται από την ανθρώπινη παρέμβαση. Ιδού μερικά  από τα συμπεράσματα:
>  Σημαντικές κλιματολογικές αλλαγές συνεχώς εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των  γεωλογικών εποχών στην ιστορία της ανθρωπότητας.
> Οι εκλύσεις διοξειδίου του άνθρακα(CO2) που οφείλονται σε ανθρώπινο παράγοντα,  κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης παρουσίας, αποτελούν το 0,00022% του συνόλου του  εκλυόμενου CO2 από τη φύση στην ιστορία της Γεωλογίας.
> Μέχρι τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο σημειωνόταν αύξηση στα επίπεδα των μαζικών εκλύσεων CO2, ενώ  τις επόμενες τρεις δεκαετίες οι παγκόσμιες θερμοκρασίες σημείωσαν σημαντική  πτώση! 

>  Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της Γης, υπήρξαν εποχές που έχουν σημειωθεί  θερμότερες θερμοκρασίες από τις σημερινές και επίπεδα CO2 υψηλότερα, ακόμα και  δέκα φορές υψηλότερα από τα σημερινά.
> Η πλειοψηφία των επιστημόνων  υποστηρίζει πως ο υπεύθυνος για τις κλιματολογικές αλλαγές των περασμένων εκατό  χρόνων δεν είναι άλλος από τον Ήλιο.

>  Ο Φίλιπ Στοτ, καθηγητής της Βιογεωγραφίας στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών  Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, λέει πως οι κλιματολογικές αλλαγές είναι  εξαιρετικά πολύπλοκες, για να προκληθούν μόνο από έναν παράγοντα, όπως είναι το  CO2 ή τα σύννεφα.
>  Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις από ηλιακές μελέτες, οι οποίες δείχνουν πως τις  σημερινές θερμοκρασίες που επικρατούν στον πλανήτη θα ακολουθήσουν ψυχρότερες  περίοδοι που θα κρατήσουν δεκαετίες. 

>  Είναι μύθος πως το λιώσιμο των πάγων αποτελεί ένδειξη της αύξησης της  θερμοκρασίας της Γης, αφού είναι κάτι που συμβαίνει επί αιώνες και ενώ  σημειώνεται κάποια αύξηση της θερμοκρασίας στον Δυτικό Αρκτικό, στον Ανατολικό  Αρκτικό και στη Γροιλανδία σημειώνεται πτώση της θερμοκρασίας. Λογικό, αφού η Γη  γυρίζει ακόμη…

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι θα ερχόντουσαν  κάποτε καιροί κατά τους οποίους το διοξείδιο του άνθρακα θα γινόταν εμπορεύσιμο  είδος; Πόσοι και ποιοι ως και σήμερα ασχολούνται με το κατά πόσον υπάρχει ένα  κερδοσκοπικό παιχνίδι μεταξύ εταιρειών και τραπεζών γύρω από τα δικαιώματα  εκπομπής ρύπων;


Τα συμπεράσματα είναι ελεύθερα. Αρκεί μόνο να αναλογιστεί  κανείς ότι στο χρηματιστήριο ρύπων ο όγκος των διακινούμενων κεφαλαίων πέρυσι  άγγιξε τα 198.000.000.000 δολάρια. Πώς είπατε; Τι είναι το χρηματιστήριο  ρύπων;

© 2018 ● ΔΗΚΚΙ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ