Ο λαός ξεκίνησε για το τελεσίδικο ΟΧΙ. Δεν γυρίζει πίσω!

           Μετά την συγκλονιστική  συγκέντρωση στο Σύνταγμα που έδειξε πως ο ελληνικός λαός κινείται στη ρότα ενός βροντερού ΟΧΙ που θα φέρει σε δύσκολη θέση όχι τον ίδιο αλλά τους «δανειστές» και θα αναστρέψει την πορεία της κατάρρευσης: Εντείνονται από το πρωί νέες πολύμορφες πιέσεις από το εξωτερικό αλλά και από το εσωτερικό με σκοπό η Ελλάδα να κάνει πίσω κυριολεκτικά στις 12.05΄!

Επανέρχεται ξαναζεσταμένη η σούπα  Γιούνκερ  με ψαλιδισμένα ορισμένα πολύ ακραία σημεία του (κόψιμο ΕΚΑΣ, ΦΠΑ 23% στα ξενοδοχεία) και με γαρνίρισμα τζάμπα υποσχέσεις για  μελλοντική «απομείωση του χρέους».

          Αν είναι ποτέ δυνατόν να υπάρξει τραπεζίτης - δανειστής που  να θέλει ειλικρινά την απομείωση του χρέους όταν την ίδια στιγμή γυρεύει να σου πάρει ό,τι μπορείς να βγάλεις (πρωτογενή πλεονάσματα) και ό,τι άλλο διαθέτεις (ΔΕΚΟ)!

Ακόμη κι  αν κάποιος αφελώς  αποδεχθεί την συνέχιση του Μνημονίου (πράγμα που σημαίνει  κατάρρευση της ελληνικής Οικονομίας σε 6 -12 μήνες) έναντι μιας υπόσχεσης για το «χρέος» θα αποδεικνυόταν αμέσως   τελείως αφερέγγυος γιατί θα έτρεχε να εφαρμόσει ισοσκελισμένους Προϋπολογισμούς και να πιάσει απλησίαστα πρωτογενή πλεονάσματα.

         Εδώ ο Σαμαράς με  λυσσώδη επίθεση κατά της ελληνικής Οικονομίας κατάφερε  το 2014 πλεόνασμα μόλις 0,5% του ΑΕΠ (αν πιστέψουμε την καθόλα αφερέγγυα ΕΛΣΤΑΤ). Είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψει 1% για το 2015 και άλλα τόσα για το 2016; ή θα πιστέψουμε ότι αυτά θα συγκεντρωθούν με ταξικά δίκαιο τρόπο όταν οι υπέρτατες αξίες του Μάαστριχ και της ΟΝΕ που διαπνέουν την πρόταση Γιούνκερ,  έχουν ήδη φροντίσει να συγκεντρώνονται από  τη  διαρκή σύνθλιψη της εργατικής τάξης και των μεσαίων στρωμάτων (αυξήσεις στον ΦΠΑ, διατήρηση ΕΝΦΙΑ,  κατάργηση του αφορολόγητου των 12.000 ΕΥΡΩ και του φόρου «αλληλεγγύης», νέοι προς τα κάτω αναμορφωμένοι Προϋπολογισμοί κ.λ.π.).

         Σε αυτόν τον μύλο, στον μύλο της Ευρωπαϊκής μεγάλης ιδέας η οποία μας έχει φέρει σε σημείο να αποδεχόμαστε τη συνέχιση των δαπανών για πανάκριβους εξοπλισμούς και την ίδια στιγμή να αποδεχόμαστε την κατάργηση των ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ (καύσιμα κ.λ.π.) για αποτρεπτικές ενέργειες στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, κανένας δημοκράτης και πατριώτης, κανένας άνθρωπος καλής πίστης δεν πρόκειται να ρίξει νερό.

        Ας στενοχωρηθούν ο κ. Γιούνκερ και τα «ιερά τέρατα»  Γερμανοκρατίας και τραπεζικής διεθνούς :  Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, ούτε θα γίνει το Νέο Μαυροβούνιο της Βαλκανικής. Αν η Γερμανία ζήλωσε την δόξα άλλων και απαιτεί μια δική της αποικία  επί Ευρωπαϊκού εδάφους, δεν μπορεί να έχει και την δική μας συγκατάθεση ! Δεν μπορεί να μας ζητούν να αυτοκτονήσουμε για να… γλιτώσουμε την ταλαιπωρία του εκτελεστικού αποσπάσματος !

        Ας στεναχωρηθούν επίσης και οι υπέρμαχοι  της «Ευρωπαϊκής ιδέας» που διαπερνούν ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό φάσμα και θεωρούν πως η ελληνική και η παγκόσμια ιστορία αρχίζουν και τελειώνουν στις πολιτικά ευτελισμένες και ταξικά αντιδραστικές συνθήκες του Μάαστριχ, του Άμστερνταμ, και της Λισαβώνας και στα Δ.Σ. της Μπούντεσμπανκ και της ΕΚΤ.

        Ο ελληνικός λαός έχει ξεκινήσει την πορεία του προς το τελεσίδικο ΟΧΙ και δεν θα γυρίσει πίσω.

 

        Ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του ΔΗΚΚΙ