Κείμενο - Πρόταση 100 πολιτικών και κοινωνικών στελεχών για την ΣΥΡΙΑ

Να στηρίξουμε την Συριακή αντίσταση ενάντια στην επιβουλή ΗΠΑ -Ισραήλ-Τουρκίας.Ανοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σημαίνει παραίτηση απ΄ την αντίσταση και τον αγώναστη χώρα μας!Απαιτούμε:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ!

Ο πόλεμος ως ανάσα στην αναπαραγωγή του καπιταλισμού αποτελεί μια έσχατη αλλά αναγκαία διέξοδο. Ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός χρησιμοποιεί την στρατιωτική βία και το κουρέλιασμα του διεθνούς δικαίου ως σφραγίδα της επίδοξης, νέας,εμβέλειάς του.

Το «δίκαιο του ισχυρού» λειτουργεί ωμά για την ενοποίηση του Δυτικού κόσμου μετην «προς Ανατολάς»επέκτασή του.

Το ανοικτό στοίχημα των ΗΠΑ-Ισραήλ για πολεμικό κτύπημα στο Ιράν, ο εξορισμός της Ρωσίας από την Ανατολική Μεσόγειο και η ποινικοποίηση κάθε συμμαχίας μαζί της, καιη διαφαινόμενη περικύκλωση της Κίνας συνδυάζονται με την εκτύλιξη του σχεδίου της «Μεγάλης Μέσης Ανατολής».

Η Αμερικανική τρομοκρατική επίθεση της 6ης Απριλίου, η αναζωπύρωση του ψυχρού πολέμου με την συνεχιζόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής κ.ά. επιβεβαιώνουνότι και στην περίοδο Τραμπ θα εντείνεταιη ιμπεριαλιστική πολεμική επίθεση γιατον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και τον εξανδραποδισμό των απείθαρχων λαών και χωρών.

-Το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ και η «ισλαμοκεμαλική» Τουρκία λειτουργώντας ως παραρτήματα του ιμπεριαλισμού, χρησιμοποιούν τη ναζιστική πρακτική του «ζωτικού χώρου» κατά των λαών της περιοχής. Η δεύτερη διενεργεί ταυτόχρονα στρατιωτική εισβολή σε τρείς χώρες (Συρία, Ιράκ, Κύπρος) κάτι στο οποίο πλειοδοτούν οι ηγεσίες και των δύο πόλων που καταγράφηκαν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

-Με σκόπιμα «μηδενική» ή και ανοικτά υπέρ των ΗΠΑθέσηκινείται ηΕ.Ένωσηκαι η πλειοψηφία τηςΕυρωπαϊκήςΑριστεράς. Η εγκατάλειψηαπ΄ τη τελευταία τουαιτήματος της εθνικής ανεξαρτησίας την κατέστησε ουραγό των σχεδίων της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης πραγμάτων και του Ευρωατλαντισμού.

-Ανάλογη στάση ακολουθεί και η χώρα μας με την Αμερικανική βάση στην Σούδα καιτην υποτελή προσαρμογή της εξωτερικής της πολιτικής, από τις επαίσχυντες συμφωνίες Μαδρίτης καιΕλσίνκι για το Αιγαίο μέχρι την πλήρη γεωπολιτική της ακύρωση και υποταγή στον άξονα ΗΠΑ - Ισραήλ - Τουρκία.Κάθεδυνάμει αντίβαρο της πολιτικής μας έναντι της μονομερούς προσήλωσής μας στην Δύση εξαφανίστηκε: Οι σχέσεις με τηνΡωσία, το Ιράν, ακόμη και την…Αρμενία, απαγορεύθηκαν!Αποτελεί προσβολή για τον ελληνικό λαό και πλήγμα για τη χώρα η σπουδή Τσίπρα να ταχθεί υπέρ του Αμερικανικού βομβαρδισμού της Συρίας κατά την συνάντηση των εφτάμεσογειακών χωρών της Ε. Ένωσης στην Μαδρίτη!

Κοινόςπαρονομαστής αυτής τηςΕυρωατλαντικής στρατηγικής στην οποία συναινεί

όλο τοευρωενωσιακό -μνημονιακό μπλοκ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δ. Συμπαράταξηκ.λ.π.) είναι η κατάργησητης εθνικής κυριαρχίας καιο κατακερματισμός των χωρών κρατών με την χρησιμοποίηση των«μειονοτήτων» και των «ατομικών δικαιωμάτων» εναντίον των συλλογικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των λαών.

Πρόκειται για την με γεωπολιτικούς όρους εφαρμογή τουνεοφιλελεύθερουΘατσερικού δόγματος:«Δεν υπάρχει κοινωνία, μόνο άτομα». Άτομα που διακινούνται ανέστια, χωρίς ταυτότητα, χωρίς δικαιώματα, χωρίς θεσμική αναφορά σε«έθνος - κράτος», χωρίς ελευθερία συλλογικής αυτοδιάθεσης.

Αυτός ακριβώς είναι και ο αντιδραστικός κύκλος τηςνεοαποικιοκρατικής επέμβασης από το 2011 στην Συρία που συνεχίζεται με περισσότερα από 250.000 θύματα.

Για την αρπαγή του εθνικού πλούτου και την καταστροφή οικονομικών και κοινωνικών δομών που διασφάλιζαν σημαντικά το επίπεδο της λαϊκής διαβίωσης και την αυτοτέλειααυτής της χώρας. Για το σβήσιμο από την συλλογική μνήμη των κοσμικών - αριστερών αραβικών κινημάτων που αποτελούσαν ανασχετική δύναμη στα σχέδιατου Ισραήλ, και περιοριστικό παράγοντα του Τουρκικού σωβινισμού.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την δήλωση του ΧαφέζΆσανττον Μάρτιο του 1987: «Τούρκος στρατιώτης σε Ελληνικό έδαφος ισοδυναμεί με εισβολή στη Συρία», ούτε να ξεχάσουμε ότι στη Συρία φιλοξενούνταν χρόνια η ηγεσία του P.K.K. και μέχριπρότινος Παλαιστίνιοι πρόσφυγες μείσα δικαιώματα με τους Σύρους πολίτες.

Στην Συρία συνεχίζει να ξεδιπλώνεται, με όπλο το ψέμα,μια διεθνής συνομωσία που εμφανίζεικοινούς εγκληματίες-μισθοφόρους, ως λαό που «εξεγείρεται»:

Το βασικό προπαγανδιστικό τους κέντρο βρίσκεται στο Λονδίνο. Η επιχειρησιακή τους προπαρασκευή οργανώθηκε στη Τουρκία. Η χρηματοδότηση εκπορεύθηκε απ΄ τα αντιδραστικά καθεστώτα του κόλπου και πλήθος ΜΚΟ… Δενδίστασαν να μετατρέψουν σε ασπίδαΣύρους πολίτες θανατώνοντας μάλισταμε ρατσιστικά κριτήρια. «Θυσίαζαν» κατά προτίμηση κοσμικούς- μέλη του Μπάαθ, αλεβίτες, χριστιανούς…

Είναι καιρός να υπάρξει μιαπλατιά κινητοποίηση διεθνιστικής αλληλεγγύης υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και των συμμάχων της. Να απομονωθεί η στρατηγική του «ανήκουμε στη Δύση» καθώςκαιη λογική των «ίσων αποστάσεων» πουλειτουργεί ως άλλοθι της ξένης επέμβασης.

Η υπόθεση της Συρίας αφορά και την τύχη της ίδιας της χώρας μας.

Η νίκη του Συριακού λαού θα είναι νίκη όλων των λαών της περιοχής!

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ: Αγραφιώτη Δ. Αλεξοπούλου Ε. Αλεξόπουλος Π. Αντωνοπούλου Γ. Αποσκίτης Λ. Αργυρός Α. Ασβεστόπουλος Χ. Ασημακόπουλος Β. Ασημακόπουλος Π. Βασιλάκης Μ. Βενέτης Ν. Βουτυράκη Μ. Βερναρδάκης Α. Γαβριήλ Ε. Γεωργής Γ. Γιαννακοπούλου Σ. Γιανούτσου Ε. Γλέζου Ν.Γρανιτσιώτης Λ. Γρηγοριάδης Μ. Δάβρης Α. Δανόπουλος Π. Δάρας Γ. Δούλφης Γ. Ζαροτιάδης Γ. Ζαφείρης Α. Ιεροδιάκονος Γ. Ιωαννίδης Θ. Ιωαννίδης Κ. Καλεάδης Γ. Καλύβα Μ. Καλύμνιος Μ. Κανταράς Τ.Κάντζαρη Ζ. Καρρά Μ. Καραγιάννης Θ. Καραθανάσης Χ. Καραμπάτσος Θ. Καρούμπας Γ. Κατσάρη Κ.Κατσακούλης Β.Κατσιάπης Χ. Κατσούλας Χ.Κονταρίνης Π. Κοντός Μ.Κότσιας Σ. Κορμανός Ν. Κουμαρέλας Ο. Κουτσούκος Γ. Κρητικός Ε. Κριμιτζής Μ. Κριτσώνης Π. Κυπριώτης Δ. Κωνσταντάκης Α. Λαζάρου Α. Λιακάκου Ζ.Λιάρος Β.Λιολούσης Γ. Μαγγανιάρης Π. Μαγκλάρας Ν. Μακρής Γ. Μαντάς Π. Μαρινέλης Α. Μαύρος Γ. Ματθαίος Π. Μηλιαράκης Μ. Μητροπέτρος Γ. Μπάλτος Χ. Μπατρακούλης Θ. Μπούτρης Γ. Μπεκιάρης Μ.Νασοπούλου Σ. Νικηφόρου Μ. Ντίνος Χ. Ντούσας Δ. Παλαιολόγος Δ. Παναγιωτάτος Σ. Πανάγος Π. Παντίδας Γ. Παπαγιανόπουλος Γ. Παπαδόπουλος Γ. Παπαλουκάς Κ. Παπαμήτρος Δ. Παπαμιχαήλ Γ.Παπαμιχαλοπούλου Μ.Πριμικύρης Β.Ραχιώτης Γ. Ρήγος Γ. Σαμπάνης Τ. Σασσάνης Χ. Σιώζος Γ. Σκλαβούνος Μ. Σπάθας Δ. Σπαθάτου Α. Σπαθόπουλος Γ. Σπανός Μ.Σταθάς Γ. Σταθάς Η. Σταυρόπουλος Κ. Σταυρόπουλος Ν.Στέφος Γ. Στύλου Ε. Σχίζας Γ. Τουμανίδης Π. Τσιρωνίδης Γ. Φαρμάκης Χ. Φιλιππάκης Θ. ΦλαμιάτοςΔ. Φραγγιαδάκη Μ. Χαρακλιάς Β. Χατζηαντωνίου Γ. Χερουβής Γ.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ – ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ e -mail:epitropi.syria@gmail.com

© 2018 ● ΔΗΚΚΙ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ